OVER ONS

Gospelkoor Sig4nU

Gospelkoor Sign4U is ontstaan vanuit een aantal enthousiastelingen die graag wilden zingen. In 2002 is het koor, zelfs nog zonder naam, gestart en repeteerde één keer in de twee weken.

Ondanks dat het koor nog in de kinderschoenen stond waren er wel duidelijke doelstellingen:

  • Als we iets doen moeten we het goed doen.
  • Het repertoire dat het koor brengt moet afwisselend zijn, een duidelijke boodschap bevatten, anderen aanspreken, goed in het gehoor liggen enz.;
  • er moet een goede mix zijn tussen Nederlands- en Engelstalige liederen;
  • de liederen en het koor moeten toegevoegde waarde hebben in o.a. kerkdiensten en
  • last but not least, mensen moeten zien en horen dat wij graag discipelen van Jezus zijn. Niet alleen in onze liederen maar ook in de manier waarop we dat doen

In de loop van de tijd bleek ons enthousiasme anderen aan te trekken en na een duidelijke groei bleek het noodzakelijk het geheel beter te organiseren.
De persoonlijke inbreng heeft het koor niet opgegeven maar het is wel per 13 februari 2004 een officiële vereniging geworden. Met bestuur, ledenvergadering enz. enz.

Sign4U is inmiddels een ervaren interkerkelijk gospelkoor waarvan de leden met hun verschillende achtergronden uit de hele regio komen. Onder andere uit Lelystad, Dronten, Biddinghuizen en Almere. De doelstelling van Sign4U is kort gezegd de verkondiging van het evangelie van Jezus Christus door middel van zang en muziek. Dit zowel binnen onze eigen kerk en koor als ook daarbuiten. Wij willen beslist niet overtuigen maar slechts getuigen van de liefde van God en wat dit voor ons betekent.

Uiteraard is voor ieder koor het repertoire heel belangrijk. Als koor wil je liederen zingen waar je achter kunt staan en natuurlijk aansluiten bij de doelstelling van het koor. Niet onbelangrijk is dat de zangers zelf graag liederen zingen die qua stijl bij hen passen. Bij uitvoeringen of medewerking aan diensten wordt gekozen voor een bepaalde stijl of worden verschillende stijlen gecombineerd. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met de gemeente. Overigens worden de liederen tijdens de uitvoering uit het hoofd gezongen zodat we ons echt kunnen focussen op het uitdragen van de boodschap en contact houden met ons publiek.

Het repertoire van Sign4U is veelzijdig te noemen. Enkele voorbeelden van verschillende stijlen zijn:

  • Traditionele liederen en ballads;
  • bekende gospelsongs (Continentals, Oslo Gospelchoir enz.);
  • onbekende liederen (Sally de Ford, Pekka Simojoka enz.);
  • opwekking al dan niet meerstemmig of canons (ook voor meezingen in gemeenten).

Sign4U zingt met volledige versterking en voor de begeleiding van de liederen maakt Sign4U gebruik van muziektracks. Een droom die het koor eens in vervulling zou willen zien gaan is zingen met een eigen band.

Sign4U brengt haar Nederlands- en Engelstalig repertoire ten gehore tijdens kerkdiensten en bijeenkomsten. Daarnaast kan het koor een avondvullend programma verzorgen in verzorgingshuizen, instellingen en kerken. Ook meewerken aan openluchtactiviteiten behoort tot de mogelijkheden. Driemaal per jaar werkt het koor mee aan een kerkdienst in de Penitentiaire Inrichting in Lelystad.

Onze dirigent: Marinus den Harder
Een dirigent is natuurlijk een belangrijke factor binnen het koor.
Wat kun je over onze dirigent zeggen?
Zijn opleiding als dirigent heeft hij bij de Continental Singers gehad waar hij jarenlang aan verbonden is geweest. Op muzikaal en geestelijk vlak heeft hij een aantal jaren (inter)nationale tours geleid. Mede daardoor heeft hij een uitgesproken mening over de performance. Uitstraling en weten wat je zingt zijn beide zaken die bij hem hoog in het vaandel staan. Tijdens repetitieavonden wordt er hard gewerkt, maar dit gebeurt wel met een dosis humor en een glimlach. Tijdens uitvoeringen is Marinus meer op de achtergrond aanwezig, zo zal hij zelden staand dirigeren, maar altijd zittend op de eerste rij.

Als je met ons koor mee wilt zingen of als je ons wilt uitnodigen om mee te werken en de informatie op deze website geeft niet antwoord op al je vragen, dan kun je contact met ons opnemen. Kijk hiervoor op de pagina contact.

Sign4U wil goed voor de dag komen en daarom oefenen wij iedere week in kerkcentrum het Anker te Lelystad, Karveel 33-01.