Zondag 2 oktober 2016 te gast bij het Leger des Heils in Almere

3 oktober 2016 Marinus den Harder 0 Comments

almere-2-10-2016

Panorama foto van de dienst bij het Leger des Heils in Almere

Vanmorgen ging al vroeg de wekker; Snel uit bed, zwarte broek en blauwe blouse aan, wat make-up op, ontbijten en dan in de auto op weg naar Almere Buiten.

Na iets minder dan een half uurtje rijden kwamen we aan bij zorgcentrum ‘Buitenhaeghe’. Een zorginstelling behorend bij het ‘Leger des Heils.

Iedere zondagochtend wordt hier in het restaurant een kerkdienst gehouden voor de bewoners van deze zorginstelling en vanmorgen mochten wij als koor hieraan meewerken.

Het was een mooie kerkdienst met een korte overdenking die ging over Henoch.

Ook werden er veel liederen gezongen.

Het mooie van het Leger des Heils is dat deze stichting zo overduidelijk doet wat Jezus ons in zijn Woord opdraagt: Zorgen voor je naaste en je naaste liefhebben als jezelf.

Wat fantastisch dat wij hier ook aan mochten meewerken door mee te zingen in deze dienst en zo ons geloof uit te mogen dragen.

Na afloop van de dienst kwamen er twee dames naar ons toe om te vertellen dat ze geraakt waren door onze liederen. We zongen onder andere: ‘Als het leven soms pijn doet’ en ‘De grote trouw van God’.

Dat is waar we het voor doen. Mensen raken in hun hart, door te zingen over God en over Zijn grote trouw en liefde voor ons, maar ook over Zijn troost in moeilijke tijden.

Al met al een mooie dienst om op terug te kijken en het vroege opstaan meer dan waard!

Previous Post

Next Post